dimarts, 17 de setembre del 2019

XIV SOPAR BALL DE DIABLES I EX-DIABLES DE VILAFRANCA

Menú del sopar

                                  XIV SOPAR DE DIABLES I EX-DIABLES DE VILAFRANCA

El dimarts 27 d’agost de 2019 es va celebrar el sopar de trobada de colles de Diables i ex-Diables de la Festa Major de Vilafranca, un esdeveniment que es porta celebrant bianualment des de l’any 1993, sent aquesta la XIV vegada que ens reuneixen al voltant de taula.

La convocatòria va recaure per tercera vegada en la nostra colla, els Rosakys, els més veterans, ja que ens vàrem estrenar a plaça l'any 1968. La nostra colla ja el va organitzar els anys 1995 i el 2005, i serà aquesta la darrera vegada que ho organitzarem, dons per la propera tots ja serem octogenaris. En aquesta ocasió, a més, érem els cuiners de l’àpat, havent organitzat tota la intendència: buscar un local amb cabuda suficient per més de 100 comensals, lloguer del material necessari, organitzar les taules, lloc per ficar-hi les cuines, neveres i congeladors, escollir el menú, comprar les begudes i el menjar. 
En aquest sopar es va servir 136 còctel de gambes i van cuinar i servir 162 talls de rap d'entre 250 i 290 grams, va repetir moltíssima gent fins acabar-los. Hi havia 50 litres de vi i 12 caixes de cava brut nature. Es van servir 174 GIN TÒNICS i alguns "cubates" amb Coca-cola. També 146 cafès. Es van veure 168 estrelles Damm i 24 sense alcohol. També aigües amb gas i sense gas en petites dosis.
En acabar, passades les 3 de la matinada recollir-ho tot per deixar el local perfecte.
Cartell de la convocatòria

Vi per l'ocasió

Detall de la cocció del sopar


Impressió del llibre
Llibre editat
 Hi van assistir 129 comensals, components de les diverses colles del ball, i ha estat de totes les convocatòries realitzades fins ara, la més concorreguda. Es va beure, menjar, cantar, riure i com es natural en uns Diables com cal es van recitar versots improvisats per l’ocasió.
Com a cloenda de l’acte es va obsequiar a tots els assistents amb el llibre: Interna Quinquaginta annos infernum. Escrit i editat per nosaltres mateixos, els Rosakys, que aplega referències, història, records i interioritats viscudes en el decurs d’aquest mig segle per part de totes les colles de Ball de Diables i amb l’acte sacramental en català.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada