dimecres, 17 de juliol del 2024

1948 - CARRERA DEL “CICLISMO DEPORTIVO VILAFRANCA”


 L’afició per les curses de bicicletes a Vilafranca ve de molt antic, fins al punt que s’hi va construir  “EL VELÒDROM” inaugurat l’any 1935, fet que constata aquesta afició pel ciclisme. 

Aquestes instal·lacions van ser reconegudes i utilitzades en diferents esdeveniments; així durant la segona etapa de la Volta Catalunya de l’any 1942 que acabava al VELÒDROM, va coincidir amb una tempesta molt forta, fet que va motivar que tots els corredors entressin junts a la meta i que no s’assignés cap guanyador. També va ser en aquest indret on va entrenar Guillermo Timoner Obrador (1926-2023), sis cops campió del món en pista rere moto -una modalitat ara ja desapareguda- i vint-i-cinc vegades campió d’Espanya de mig fons. El velòdrom, però va acabar desapareixent l’any 1965 per edificar-hi un bloc de pisos.  

Com a constància d’aquesta afició apleguem les notes de premsa de l’any 1948 quan el CICLISMO CLUB VILAFRANCA va organitzar XI CAMPEONATO SOCIAL FONDO POR CARRETERA gran premi CICLOS JOUNOU. Faig esment, en particular, d’aquesta cursa concreta per la fotografia que reproduïm on es veu l’instant de l’arribada del guanyador, juntament amb la moto conduïda pel meu pare. La línia de meta era situada a la Rambla Sant Francesc de Vilafranca, davant de la botiga del patrocinador, CICLOS JOUNOU, tot i que l’establiment no es veu a la fotografia.  

Anunci publicat al setmanari PANADÉS del 5-06-1948:

Ciclos Jounou, la importante casa ciclista de nuestra villa, es nuevamente patrocinadora del Campeonato social fondo carretera anunciado para el martes, día 29, (San Pedro) con el circuito Vilafranca, Monjos, San Marsal, Almúnia, Monjos, Vilafranca, Las Cabañas, Guardiola, Fontrubí, San Martin Sarroca, Vilafranca. Total, unos 55km.

Nota publicada al setmanari PANADÉS del 12-06-1948:

Reina gran espectación entre los ciclistas para el Campeonato social fondo carretera patrocinado por la casa Ciclos Jounou se organiza para la festividad de San Pedro, con el recorrido ya anunciado y premios iguales al pasado año, destacando la Copa Ciclos Jounou al campeón.

Nota inserta al setmanari PANADÉS del 3-07-1948:

El martes, con 28 participantes, Ciclismo Deportivo Vilafranca, celebró el XI Campeonato carretera, patrocinado por Ciclos Jounou, destacando la pareja de los dos primeros clasificados que, se fugaron a los 10 km. de la salida sin ser alcanzados.                                

 La clasificación fué:

1. Planas (Las Cabañas) 58 km 1 h. 47 m. 30 s.

2. Juan Marin (Villanueva) id.

3. Viyuela (Sitges) 1 h. 50 m. 30 s.

4. Gener (Vendrell) id.

5. Fernández (Gelida) id.

6. Vendrell (San Pablo O.) id.

7. Vidal (Viloví) id.

8. Olivé (S. Quintín M.) 1 h. 53 m. 30 s.

9. Arribas (Monjos) id.

10. Gabriel (Tarragona) id.

11. J. Ribas (Tarragona) 1 h. 55 m.

12. Àlcarraz (Villanueva) 1 h. 55 m. 30 s.

13. J. Sans (Vilafranca) 1 h. 56 m.

14. Luis (Sitges) 2 h.

15. Reinaldo (San Pablo O.) 2 h. 1 m.

16. Gual (Vendrell) 2 h. 4 m. 30 s. 

Hasta 24 clasificados.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada