dijous, 4 de juliol del 2024

PENYA MOTORISTA de VILAFRANCA DEL PENEDÈS

EXCURSIÓ A MONTSERRAT DE LA PENYA MOTORISTA dia 4 de JULIOL de 1948. 

La primera notícia que he trobat que fa referència a la creació d’una PENYA MOTORISTA a Vilafranca és aquest article aparegut a la pàgina 2 del  setmanari LES QUATRE BARRES del dia 2 de febrer de 1922 on es llegeix:

                       Penya motorista   –   INAUGURACIÓ                                                           

“Per inaugurar la Penya Motorista H-P, que alguns amants del Sport han fundat en nostra vila a l’escalf de la cursa “Penya Rhin” i de la campanya iniciada per nostre amic el diputat provincial D. Enric Ràfols, a la tarda del dia 22 últim arribaren a Vilafranca el diputat provincial don Josep Massó i Llorens, l’expert motorista D. Josep Casamitjana i D. J. Vidal Ribas, als quals acompanyava l’esmentat senyor.”

Desconec quants eren els seus components i les activitats dutes a terme per aquesta Penya Motorista al llarg dels 102 anys, guerra i postguerra pel mig, que arriben als nostres dies, a casa nostra. Aquí tan sols vull fer esment de l’excursió i visita que van organitzar pel dia 4 de juliol de 1948 al Monestir de Montserrat. Començant per la convocatòria apareguda a la pàgina 4, dedicada als “DEPORTES”, del setmanari PANADÉS el dia 26 de juny de 1948:

Motorismo                                                                                                                                                “La Peña Motorista de Vilafranca ha fijado el día 4 de julio para celebrar una excursión y visita al Monasterio de Montserrat. La salida será puntual frente al Bar-Sport a las 7 y media de la mañana. Pueden asistir también simpatizantes.”

Una de les persones que va participar d’aquest esdeveniment, era el meu pare, molt aficionat al motorisme, perquè en quedés un record va fer diferents fotografies de tots els integrants i moments d’aquesta excursió, imatges que adjunto. Sigui aquesta entrada un homenatge de reconeixement per totes aquelles persones, ja llavors amants de les motos i de les excursions en moto de fa més de CENT ANYS. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada