divendres, 7 d’octubre del 2022

50 ANYS DEL CLUB BASQUETBOL VILAFRANCA.

 50 ANYS DEL CLUB BASQUETBOL VILAFRANCA                                               

 Aquesta setmana se celebra el cinquantè aniversari del naixement del CLUB BASQUETBOL VILAFRANCA, aquests articles de premsa de l’època en són un petit recordatori d’aquest esdeveniment.

Setmanari TOTHOM el 7 d’octubre de 1972

Taula rodona: Basquetbol Vilafranca

El club Basquetbol Vilafranca va reunir una roda de premsa per informar de la seva primera temporada. En Max Miret, president, i el Sr. Porta, directiu, eren els qui informaren dels propòsits.

EDUCACIÓ ESPORTIVA

Els seus propòsits, tant de formació del Club com els principals mòbils a seguir va dir-nos eren fer possible que el Basquet rutlli. Interessant-se per l'aspecte formatiu: iniciar els infants i joves al joc del basquet. Això els interessa tant o més que guanyar campionats. Amb una frase molt expressiva van dir “que tot infant que vulgui jugar a basquet pugui fer-ho”, per això han obtingut la simpatia de la Federació i en aquest aspecte és en el que rebran ajuda tant en monitors com en la seva formació. Així es tindran en compte els equips comarcals iniciant competicions comarcals, i també s'anirà als col·legis per fer treballar en basquet els que vulguin i desitgin fer-ho.

L'ANY QUE VE 4 EQUIPS

Aquest any inicien amb dos equips, amb un pressupost de 80.000 pessetes, sense la ajuda de cap empresa comercial, esperant la ajuda de la Delegació i amb els problemes de l'inici. Tenen 150 socis que els emparen i que s'han anotat amb força pressa, i han d'agrair que el col·legi Sant Ramon els deixi les instal·lacions. Ells desitjarien en un futur poder tenir instal·lacions, o almenys usar les instal·lacions futures que es facin en el terme esportiu municipal. Com a mostra del seu afany per fer prosperar l'esport vilafranquí és molt expressiva la frase que van dir: pensem que l’any vinent tindrem ja quatre equips. En ella es manifesta l'esperit de voler treballar amb una ample base i no pas dedicant-se a una preparació d’elits esportives que sempre són minoritàries i tancades. 

Setmanari Penedès el 7 d’octubre de 1972

Mañana se inicia el Campeonato Provincial de Baloncesto en el que participa el nuevo equipo del Club Basquetbol Vilafranca. Dicho equipo jugarán sus encuentros en la pista del Colegio de San Ramón.

Setmanari TOTHOM 30 de desembre de 1972 (Foto de tota la plantilla)


Plantilla del Primer equip i del juvenil del Club Basquetbol Vilafranca. D’esquerra a dreta, a dalt: Mateu (entrenador) Miquel, Pujol, Junyent, Mateu, Milà, Blanch, Huguet, Miret, Sanz, Balanyà i Soler. A baix; els juvenils Cuscó, Milà II, Milà I, Font, Martí, Ocaña, Sendra, Hill, Farré.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada